Onze visie

The Gamefantry is een uitgever van toegankelijke bord-, kaart- en dobbelspellen. Met plezier en passie zorgt The Gamefantry voor een gevarieerd spellenaanbod. Hierdoor ben jij, jouw familie en vrienden van uren spelplezier verzekerd! 

The Gamefantry werkt zo veel mogelijk samen met personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In samenwerking met diverse partners biedt The Gamefantry unieke leer- en ontwikkelmogelijkheden aan zodat bijzonder talent wordt gezien én ingezet. 

The Gamefantry geeft spellen uit van voornamelijk Nederlandse spelauteurs. Door de focus op Nederlands ontwerp is The Gamefantry altijd bij jou in de buurt en ben jij verzekerd van unieke spellen! 

De Spelmakerij

The Gamefantry werkt nauw samen met de Spelmakerij. De Spelmakerij is opgericht door Matthijs Vertegaal. Het is een plek waar mensen met autisme zichzelf kunnen zijn. Hier worden leuke bordspellen ontwikkeld: van idee tot illustraties en alles wat er nog meer bij komt kijken. 

Bordspellen matchen met veel mensen met autisme door de voorliefde voor fantasy, taal, verhalen, oog voor detail, duidelijke regels en de mentale uitdaging. Te veel mensen met autisme worden structureel overvraagd, overbelast en vallen uit. De Spelmakerij is een plek waar gekeken wordt naar wat wél mogelijk is, wat inspireert en juist energie geeft.  

De Spelmakerij is onderdeel van de Edese zorgaanbieder het Jagerhuis. Sinds 2003 biedt het Jagerhuis ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een vorm van autisme.  

Het Spellenmaakgilde

The Gamefantry werkt samen met het Spellenmaakgilde. Het Spellenmaakgilde is een initiatief van spellenmaker Arjan van Houwelingen om de krachten van spellenmakers in Nederland te bundelen. Met enige regelmaat worden er speltestavonden georganiseerd in onder andere Groningen, Leeuwarden en Ede.  

Tijdens de speltestavonden worden nieuwe spelconcepten getest en voorzien van feedback. Zo helpen spelauteurs en spellentesters elkaar om leuke spellen te ontwikkelen. Het laten testen van jouw spel door vreemden is namelijk een essentiële stap in de spelontwikkeling. Zonder feedback van buitenaf is een nieuw spelconcept niet serieus te nemen.  

The Gamefantry is graag aanwezig tijdens deze speltestavonden. Het is een broedplaats van nieuwe vermakelijke spellen. Indien passend, zullen er zeker spelconcepten worden uitgewerkt en uitgegeven door The Gamefantry.