The Gamefantry werkt nauw samen met de Spelmakerij. Het is een plek waar mensen met autisme zichzelf kunnen zijn. Hier worden leuke bordspellen ontwikkeld: van idee tot illustraties en alles wat er nog meer bij komt kijken. 
Bordspellen matchen met veel mensen met autisme door de voorliefde voor fantasy, taal, verhalen, oog voor detail, duidelijke regels en de mentale uitdaging. 
Te veel mensen met autisme worden structureel overvraagd, overbelast en vallen uit. De Spelmakerij is een plek waar gekeken wordt naar wat wél mogelijk is, wat inspireert en juist energie geeft.  
De Spelmakerij is onderdeel van de Edese zorgaanbieder het Jagerhuis. Sinds 2003 biedt het Jagerhuis ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een vorm van autisme.  
The Gamefantry werkt samen met Jolly Dutch. Jolly Dutch is onze distributeur en levert onze spellen onder andere aan spellenspeciaalzaken en speelgoedwinkels.
Jolly Dutch is een uitgeverij en distributeur van een kwalitatief hoogwaardig assortiment. Als uitgeverij geven zij met name eco-friendly spellen uit.
Liefde voor bordspellen, het bij elkaar brengen van families én liefde voor het ondernemerschap. Dat zijn de basis-ingrediënten waarmee Jolly Dutch is opgericht. Een mooie match met The Gamefantry!
Neema Games distribueert spellen van The Gamefantry naar christelijke boekhandels. Daarnaast helpen wij Neema Games met de ontwikkeling en productie van hun spellen.
Als spellenuitgever ontwikkelt NEEMA Games kwalitatief hoogwaardige en originele bord- en kaartspellen voor de nationale en internationale markt.
Spellen die willen inspireren op een entertaining manier, de ene keer verdiepend en expliciet, maar ook soms gewoon voor het plezier. Maar altijd Bijbelgerelateerd of gebaseerd op christelijke normen en waarden.
The Gamefantry werkt samen met het Spellenmaakgilde. Het gilde is er om de krachten van spellenmakers in Nederland te bundelen. Met enige regelmaat worden er speltestavonden georganiseerd in onder andere Groningen, Leeuwarden en Ede.  
Tijdens de speltestavonden worden nieuwe spelconcepten getest en voorzien van feedback. Zo helpen spelauteurs en spellentesters elkaar om leuke spellen te ontwikkelen. 
Het laten testen van jouw spel door vreemden is namelijk een essentiële stap in de spelontwikkeling. Zonder feedback van buitenaf is een nieuw spelconcept niet serieus te nemen.  
The Gamefantry is graag aanwezig tijdens deze speltestavonden. Het is een broedplaats van nieuwe vermakelijke spellen. Indien passend, zullen er zeker spelconcepten worden uitgewerkt en uitgegeven door The Gamefantry.  
Sinds het najaar van 2021 heef Pientere Puzzels de spellen van The Gamefantry in het assortiment.
Begin mei 2010 heeft Ale Sytsma een reis gemaakt naar de Filipijnen en met eigen ogen gezien dat de financiële ondersteuning van kinderen door ‘sponsor ouders’ veel effect heeft. Een kind kan erdoor leven in plaats van overleven.
Na deze indrukwekkende reis hebben Ale en zijn vrouw Willemien besloten om met de inkomsten van Pientere Puzzels & Spellen kinderen te gaan helpen. Zij doen dit via de organisatie Compassion.